Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква в неделя в Брюксел правителствени

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква в неделя в Брюксел правителствени
Коментари Харесай

Юнкер свиква среща за миграцията с участието на 8 държави, сред които и България

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква в неделя в Брюксел държавни представители от няколко страни в Европейски Съюз на неофициална работна среща по миграцията и даването на леговище, съобщи ДПА.

" Свиквам неофициална работна среща по въпросите на миграцията и даването на леговище в Брюксел в неделя, с цел да се работи с група държавни или държавни ръководители на страните членки, заинтересувани от намиране на европейски решения преди идното съвещание на Европейския съвет ", написа Юнкер в Туитър. В срещата ще участват Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция.

Тя ще се състои четири дни преди срещата на върха на ЕС и ще бъде ориентирана към превъзмогване на дълбоките разделения в Европа по въпроса за миграцията. Този въпрос провокира заплаха от разединение в ръководещата коалиция на Меркел, а новото държавно управление в Италия ускори натиска си върху други страни от Европейски Съюз да подкрепят оправянето на страната с прииждащите мигранти.

Италианският всекидневник  " Кориере каузи сера "  първи заяви за срещата, в която България и Австрия ще вземат участие като сегашен и идващ ротационен ръководител на Европейския съвет.

В неделя Германия ще показа на останалите страни своя компромис по миграцията, сподели върховен представител на гръцкото държавно управление, представен от немския многотиражен в. " Билд ".
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР